Kako se pripraviti na plastično operacijo (5 nasvetov)Kako se pripraviti na plastično operacijo (5 nasvetov)

Z izbranim kirurgom se natančno pogovorite o poteku posega, morebitnih tveganjih in o pričakovanih rezultatih. Ne bojte se spraševati, čeprav imate morda občutek, da bodo vaša vprašanja delovala neumno. Zelo pomembno je tudi, da je estetski kirurg seznanjen z vašo zdravstveno preteklostjo, boleznimi, ki jih imate ali ste jih preboleli, in zdravili, ki jih morda jemljete. Medsebojno zaupanje med zdravnikom in pacientom in dobra informiranost sta ključna elementa za uspešno opravljen lepotni poseg.

2. Rezervirajte si dovolj časa za počitek. Čas okrevanja je odvisen predvsem od vrste lepotnega posega, vendar si raje vzemite dan več kakor premalo, da preprečite nepotrebne zaplete. Obveznosti bodo počakale, zato jih za nekaj časa povsem odmislite. Pripravite si tudi nekaj filmov/knjig/revij, saj bo tako čas, ki ga boste preživeli v postelji, minil mnogo hitreje in precej bolj prijetno.

3. Priskrbite si protibolečinska sredstva. Ni sicer nujno, da se bodo po operaciji pojavile bolečine, vendar je kljub temu koristno, da ste nanje pripravljeni, še posebej če se boste takoj po posegu odpravili domov. Najbolje bo, da zanje poprosite kar lepotnega kirurga, saj so lahko nekatere skupine analgetikov problematične.

4. Pripravite se na nekaj nervoze pred samim posegom. Povsem mogoče je, da bo noč pred plastično operacijo nekoliko bolj nemirna kot sicer. Določena mera živčnosti je povsem običajna in vas ne sme pretirano zmesti. Najbolje bo, da si vnaprej pripravite seznam razlogov, zaradi katerih ste se odločili za poseg. Prebiranje seznama vas bo umirilo v kritičnih trenutkih. Pomagate si lahko tudi z meditacijo in globokim dihanjem.

5. Imejte v mislih, da boste po plastični operaciji potrebovali nekaj potrpežljivosti. Neposredno po posegu so namreč pogosto prisotne modrice in brazgotine, zaradi česar so mnogi razočarani in prepričani, da operacija ni uspela. Pomembno je, da se dobro pripravite na to prehodno fazo, med katero seveda ne boste najbolj zadovoljni s svojim videzom, vendar pa se bo stanje zagotovo izboljšalo. Ne bodite pretirano neučakani in zaupajte v naravno sposobnost celjenja, ki jo ima vaše telo. Zagotovo boste že kmalu opazili prve rezultate, dokler postopoma ne boste dosegli stanja, ki si ga verjetno želite – prenovljene zunanje podobe in s tem povečane samozavesti. Uživajte v svoji koži!