Revmatizem oz. kronične bolečine v sklepih in hrbteniciRevmatizem oz. kronične bolečine v sklepih in hrbtenici

Revmatizem je povezan s čezmerno kislostjo telesa. Zaradi nakopičenih strupov ima organizem težave s presnovo. Pojavljajo se vnetja kosti in okužbe z mikroorganizmi. Revmatizem je lahko tudi posledica povečanega protina v telesu. Spremembe zaradi vnetja napadejo najprej sklepno ovojnico, nato pride vnetje do sklepnega hrustanca ter do kosti, ki se deformirajo.

Pri revmatizmu zelo pomaga toplota. Zato so priporočljive tudi vroče kopeli npr. iz brezovega lubja ali smrekovih iglic. Po kopeli se je priporočljivo uleči v posteljo in počivati.

Vse, kar odpravlja prekomerno kislost telesa prav tako ugodno deluje na lajšanje revmatičnih težav. Odlična je zelena glavnata zelenjava ter ajda in proso. Uživajmo čim manj mesa in umetne hrane z industrijskimi dodatki ter čimveč antioksidantov. Izpostavljajmo se svežemu zraku v naravi. Razstrupimo se s sadjem in zelenjavo, uživajmo hladno stiskano olivno olje namesto nezdravih maščob. Za presnovo je odličen ingver. Tudi česen in čebula razstrupljata telo, čistita črevesje in delujeta protibakterijsko in protivnetno. Limonin, pomarančni in grenivkin sok pa razstrupljajo telo globinsko in skrbijo za gibkost kit in vezi.

Z revmatizmom obolevajo predvsem občutljivi in nemirni ljudje, izpostavljeni močnemu kroničnemu stresu,  ki se izogibajo nasprotovanjem in imajo radi okolje, ki jih z lahkoto sprejema. Počitek, toplota in meditacija so zelo blagodejni v teh primerih. Z razstrupljanjem telesa pa se v telesu prebudi nova moč, povrneta se volja in namen za prave stvari, kar na psihofizični osnovi odpravlja bolezen.