Kemični piling

Kemični piling je ena najstarejših oblik pomlajevanja. V dermatoestetiki se uporablja za pobleditev hiperpigmentacij (sončne pege, melazma…), glajenje drobnih gub ter tudi za zdravljenje nekaterih oblik aken, zoženje por.
Pred postopkom kožo temeljito očistimo, nato z nanosom različnih koncentracij kislin povzročimo odluščenje določenih plasti kože in s tem želeni učinek. Terapijo izvajamo na različnih delih telesa npr. na obrazu, hrbtu, hrbtiščih rok, golenih. Nekaj dni po posegu je koža lahko rahlo pordela in se drobno lušči.

Po kemičnem pilingu postane koža na otip mehkejša, lise in gube so manj izrazite.

MEZOTERAPIJA – dodajanje hialuronske kisline, antioksidantov, vitaminov

Hialuronska kislina je naravna sestavina kože, njena lastnost je , da nase močno veže vodo, s tem kožo vlaži in ji zagotavlja volumen. Z leti, ob hormonskih spremembah, zaradi vplivov UV žarkov, kajenja se vsebnost hialuronske kisline v koži manjša. Koža izgubi lesk, postane mlahava, utrujena, pojavijo se drobne gube.
Pri postopku mezoterapije s tanko iglo v globlje plasti kože dodajamo hialuronsko kislino, antioksidante, vitamine in aminokisline, tja kamor s kremami ne morejo prodreti.

Mezoterapija je primerna za pomlajevanje kože obraza, rok, vratu in dekolteja. Spodbuja nastanek novega kolagena, obnavlja celice, jih zaščiti z antioksidanti, gladi površinske gube, koža se v globini navlaži in postane napeta.
Pri koži z močno zmanjšano količino hialuronske kisline postopek ponovimo 2 do 3 krat v razmaku treh tednov. Vzdrževalni tretmaji se izvajajo po potrebi, priporočajo pa se dvakrat letno.